Uw gegevens ophalen

Vooruitgang voor Plan Vogelenzang in Halsteren

Medio 2018 gaat de schop de grond in voor de volgende fase van het Plan Vogelenzang. Op de planning staan een facelift voor de gebouwen De Merel en De Kievit. Daarnaast komt er nieuwbouw op de locaties van ’t Lindeke en de Nachtegaal en gaat het plein op de schop. Tijdens een drukbezochte inloopavond presenteerden Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en Plus Vastgoed de plannen aan het publiek.

De belangstelling was dinsdagavond overweldigend. Meer dan honderd mensen kwamen naar De Wittenhorst om zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen in Plan Vogelenzang. “Deze enorme opkomst toont aan dat het centrumgebied erg leeft in Halsteren”, stelt vastgoedontwikkelaar Peter Sandee van Stadlander vast.

De Merel
Onder de aanwezigen waren onder meer de bewoners van De Merel. Zij waren razend nieuwsgierig naar het nieuwe uiterlijk van hun appartementencomplex. Het gebouw krijgt een flinke opknapbeurt. We gaan de gevels schilderen, het voegwerk vervangen, de dakbedekking vervangen en de hekwerken en galerijen schilderen. Aan de pleinzijde krijgt de Merel ruimte voor een daghorecagelegenheid.

De Kievit
De Kievit, het gebouw waar ook de Albert Heijn-supermarkt gevestigd is, ondergaat eveneens een facelift. De appartementen boven de supermarkt gaan we moderniseren. De bovenwoningen zijn bestemd voor de vrije sector, zodat ook huurders die net buiten het sociale segment vallen hun plek in Halsteren kunnen vinden.

Nieuwbouw
Aan ’t Lindeke verrijzen zeven levensloopbestendige woningen. Dat betekent dat alle voorzieningen, zoals de badkamer, slaapkamer en keuken, op de begane grond te vinden zijn. Op de locatie van De Nachtegaal komt een appartementencomplex met 15 woningen, eveneens ingericht volgens het nultredenprincipe. Ook het centrale plein van Plan Vogelenzang gaat op de schop. De gemeente, Stadlander en Plus Vastgoed zijn hierover nog samen met de dorpsraad en winkeliersvereniging in gesprek. Duidelijk is al wel dat er een driehoekig autovrijplein komt, met mogelijkheden voor enkele parkeerplaatsen voor de Albert Heijn.

Planning
Alle ontwikkelingen worden in de loop van 2018 opgestart. Vanaf dat moment begint ook de planvorming voor De Leeuwerik. De remodelling van De Merel, de aanleg van het nieuwe plein en de nieuwbouw aan ’t Lindeke en De Nachtegaal zijn medio 2019 afgerond. Uw kerstinkopen kunt u eind 2018 doen in de vernieuwde Albert Heijn.