Uw gegevens ophalen

Vermeulen vertrekt bij school De Grebbe

Lia Vermeulen (61) vertrekt per 1 januari als directeur van basisschool De Grebbe in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Ze was zeventien jaar het gezicht van deze school.
JAN VAN DE KASTEELE

Onder leiding van Lia Vermeulen wist De Grebbe meermaals het predikaat Excellente School in de wacht te slepen.

Excellente scholen onderscheiden zich omdat ze zich extra inzetten voor hun leerlingen, maar ook voor de wijk. Gageldonk-West staat in Bergen op Zoom bekend als achterstandswijk. Woningcorporatie Stadlander en gemeente investeren op dit moment fors in de wijk, vooral door er nieuwe, eigentijdse woningen te bouwen.

Vermeulen wordt directeur van meerdere basisscholen in Breda en daarmee ook lid van het managementteam van Inos, de stichting katholiek onderwijs Breda. ,,Ik zocht naar een nieuwe uitdaging'', zegt ze over haar vertrek. ,,We moeten steeds langer doorwerken en toen zag ik de advertentie voor deze baan in Breda.'' Naast haar Bredase baan is de Bergse ook benoemd in de nationale jury van de verkiezingen van excellente scholen. ,,Dat is goed te combineren.'' Ze gaat als jurylid scholen in het land bezoeken en beoordelen.

Toen Vermeulen bij De Grebbe begon, kende de school een kwijnend bestaan. Met twee locaties, De Grebbe aan de Kastanjelaan en aan de Diepenbrocklaan in de wijk Meilust de Margrietschool. Beide scholen kwamen onder haar leiding tot bloei. De Margrietschool fuseerde erna met De Heiberg in de wijk Tuinwijk. Deze scholen gingen samen verder als Marco Polo.

Vermeulen is vanaf 1990 actief in het onderwijs in Bergen op Zoom. Ze begon als leerkracht van basisschool De Aanloop in de wijk Meilust voordat ze overstap naar De Grebbe maakte.

Bron: Bn DeStem dd 12-10-2017