Uw gegevens ophalen

Sloop legt basis voor nieuwe Acacialaan

De pannen zijn al van de daken en ook vanbinnen is zoveel mogelijk (her)bruikbaar materiaal al verwijderd. De sloop van de Acacialaan is nu echt in volle gang. Al dekt het woord ‘sloop’ niet helemaal de lading. De 48 woningen gaan weliswaar tegen de vlakte, ze vormen ook de basis voor de nieuwe Acacialaan die vanaf volgend jaar vorm moet krijgen.

Het puin uit de woning wordt vermalen met de betonnen materialen uit de stoepen. Dat mengsel zorgt voor een stevige ondergrond voor de bouwweg, die nodig is om 41 nieuwe woningen in de straat te bouwen.

Stadlander kiest in de nieuwe Acacialaan voor een mix aan bouwstijlen. 25 woningen worden levensloopbestendig uitgevoerd. Dat betekent dat alle voorzieningen, zoals badkamer en slaapkamer, op de begane grond worden gerealiseerd. De andere 16 woningen zijn traditioneel opgezet met de voorzieningen verdeeld over twee bouwlagen en een kap. De woningen zijn daarmee geschikt voor zowel gezinnen als mensen die nu of in de toekomst gelijkvloers willen wonen.

Thuis
Ook qua doelgroep kiest Stadlander bewust voor een mix van zowel sociale huur als huur in de vrije sector. Zo kunnen ook mensen met een middeninkomen een thuis vinden in Gageldonk-West. 

Bijzonder is dat de Acacialaan haar groene karakter behoudt. De huidige bomen blijven namelijk ook na de oplevering in het najaar 2018 het straatbeeld kleuren. Tijdens de sloop en bouw beschermen de bouwhekken de bomen tegen alle werkzaamheden.