Uw gegevens ophalen

Partners: Stadlander doet het goed

BERGEN OP ZOOM - In het afgelopen jaar ging woningcorporatie Stadlander in gesprek met zo’n 150 partners en belanghebbenden. Deze “opluistergesprekken” waren eigenlijk een soort functioneringsgesprekken voor de organisatie, die daar over het algemeen goed uitkwam.

Tijdens de tweede relatiedag van Stadlander, op dinsdag 24 oktober, deelde adviseur strategie en beleid Jos van de Kerkhof van Stadlander de resultaten met de aanwezigen. “Gemiddeld scoorden we een 7”, zegt hij, “en hoewel dat ruimte voor verbetering laat, toont het ook dat we zaken goed doen. We moeten niet vergeten om ook die te benoemen!”

Stadlander houdt van initiatief en innovatie. Dat is een positieve eigenschap, maar soms vinden partners dat Stadlander iets te snel vooruit loopt. “De wens is dan om onze partners vroeger te betrekken bij veranderend beleid, om de klant écht centraal te stellen en nóg scherper toe te zien op het nakomen van onze afspraken”, zegt Van de Kerkhof, “die wens wordt gehoord. Maar we horen ook dat onze relaties en partners ons als een herkenbare en betrouwbare organisatie beschouwen. Dat doet ons natuurlijk goed.”

Wat Van de Kerkhof betreft kan Stadlander uit de resultaten van de opluistergesprekken enkele uitdagingen filteren, waarmee het goedgemutst aan de slag kan. “Wij nemen de opvattingen van onze partners ter harte. Er is behoefte aan eenduidige afspraken, aan meer “gezamenlijk” optrekken en aan minder vasthouden aan procedures en meer flexibiliteit. Wij hebben een luisterende houding en weten dat dat in een samenwerking ook een productieve houding is. Het feit is dat onze partners vinden dat wij het meestal goed doen. Dat is fijn, en dat mogen we benomen, maar natuurlijk willen we beter.”

Bron: Halsterse Krant/Zuidwestkrant