Uw gegevens ophalen

Kleurrijke nissen Guido Gezellelaan officieel geopend

Vrijdag vond de officiƫle opening plaats van het Nissenproject aan de Guido Gazellelaan in de wijk Warande in Bergen op Zoom.. Het initiatief hiervan kwam van buurtbewoner Luc Dogge. Die zich, samen met vele andere bewoners, ergerde aan het zwerfvuil dat zich verzamelde in de nissen.

Stadlander heeft deze nissen daarop dichtgemaakt en Stadlander Buurtcultuurfonds heeft in samenwerking met Iwaz, de leerlingen van Algemene School Oost en enkele buurtbewoners gezorgd voor een mooie Community Art project door de nissen te beschilderen. Iedere plaat heeft een eigen ontwerp. Zo heeft elke flat zijn eigen identiteit en ziet de omgeving er weer verzorgd uit.

De opening vond plaats op het schoolplein van de Algemene School Oost, waar onderwijswethouder Yvonne Kammeijer het project kwam bewonderen. Onder belangstelling van de leerlingen en enkele ouders werd het project ‘geopend’. Daarna mocht iedereen een rondje langs alle kunstwerken maken. De kinderen die met hun tekening of onderwerp gewonnen hadden, mochten hun kunstwerk signeren. Helaas dachten de weergoden daar anders over. Dit zal zeker op een ander tijdstip nog plaatsvinden!