Uw gegevens ophalen

Digipunt in bieb is geopend

Een formulier downloaden, het aanvragen van een DigiD-code of het sturen van een mailtje. Voor veel mensen is het een eitje, maar met name voor ouderen kan het nog knap lastig zijn. Zij kunnen nu elke dinsdag terecht bij het Digipunt in de Bieb in de buurt in Oud-Vossemeer.

Het punt is een idee van woningcorporatie Stadlander. ,,Ook wij doen steeds meer digitaal en zien dan mensen voor wie dat allemaal niet zo eenvoudig is'', zegt manager Ko Droogendijk. ,,Zeker als ze geen kinderen of een aardige buurman hebben, lopen ze soms vast.''

In het Digipunt worden deze ouderen geholpen door getrainde vrijwilligers. Droogendijk benadrukt dat het geen voorziening is voor alle vragen over de computer, maar met name voor voor problemen bij bijvoorbeeld het inschrijven bij instanties, downloaden van formulieren of het wijzigen van gegevens.

Stadlander wil in meer dorpen in de gemeente Tholen Digipunten openen. Dat hoeft niet altijd in de Bieb in de buurt te zijn. ,,Als het maar locaties zijn waar veel mensen samenkomen'', stelt Droogendijk.
Een andere voorziening in de Vosmeerse Bieb in de buurt werd gisteren ook feestelijk in gebruik genomen: het WMO-loket. Dat is elke tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur open.

Inwoners kunnen dan terecht met al hun zorgvragen. Voor sommige mensen is de drempel van het dorpshuis - waarin de bieb gevestigd is - wellicht wat lager dan die van het gemeentehuis. ,,Zit je ergens mee, kom dan gewoon'', aldus de Thoolse WMO-consulente.

Bron: PZC dd 20-09-2017

> Lees ook: Digipunt voor iedereen die verdwaalt in het digitale verkeer.