Uw gegevens ophalen

Bijzondere waardering voor huismeester Theo de Bruijn

Hij zit nog geen jaar op zijn post, maar zijn inzet is nu al van onschatbare waarde. Reden voor BC Samen Thuis, de bewonerscommissie van de Heiningen, om ‘hun’ huismeester Theo de Bruijn in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde op een hele bijzondere manier.

De bewonerscommissie riep Theo tijdens Burendag uit tot Huismeester van het Jaar. Hij ontving een heuse trofee en een mooie bos bloemen. Met de actie toonden de bewoners hun waardering voor de inzet van Theo.

Dorp
Met 360 woningen en bijna duizend bewoners verdeeld over drie flats is de Heiningen bijna een dorp op zich. Een dorp waar bovendien ook maar liefst 23 nationaliteiten wonen. Als huismeester ziet Theo erop toe dat al die mensen prettig met elkaar en naast elkaar kunnen wonen. “Iedere dag brengt weer wat nieuws”, zegt hij met een glimlach. Theo heeft zijn kantoor ingericht aan de achterzijde van de blauwe flat. Een klopje op het raam of even binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur is voldoende om een gesprek met hem aan te knopen. “De mensen weten me steeds beter te vinden. Ze melden van alles bij me: van de schoonmaak tot zwerfvuil. Ik neem het allemaal op en probeer ervoor te zorgen dat de leefbaarheid erop vooruit gaat.”

Rondje
Theo is iedere werkdag al rond 8.30 uur op de Heiningen te vinden. “Ik begin dan met mijn rondje. De bergingen, de entrees en galerijen. Ik kom altijd wel wat tegen of wordt aangesproken door de bewoners. Een lamp die kapot is of iemand die zijn afval heeft laten slingeren.” In dat laatste geval treedt Theo samen op met de handhavers van de gemeente. Hij onderhoudt daarnaast ook nauwe contacten met wijkagent Rob Paijmans.

Activiteiten
Zelf heeft de Bergenaar het erg naar zijn zin in zijn rol als huismeester. “Heel anders dan mijn vorige baan. Ik werkte veertig jaar bij KPN, voordat mijn functie daar boventallig werd verklaard. Het contact dat ik nu met de mensen heb, vind ik heel erg leuk. Je komt hier van alles tegen. Van afvaldumpingen tot een wietplantage. Maar er gebeuren ook veel mooie dingen. BC Samen Thuis is erg actief en organiseert veel leuke dingen. Zoals de brandweermiddag voor kinderen, afgelopen zomer. Of de jaarlijkse Burendag. Het sociale maakt deze werkplek zo bijzonder.” Dat de waardering er wederzijds is, blijkt uit de verrassingsactie van de bewonerscommissie. Een mooie stimulans voor Theo om vooral zo door te gaan!