Uw gegevens ophalen

61-jarige Ad van Laarhoven dolblij met vast contract

Ad van Laarhoven heeft er al 46 arbeidsjaren op zitten, maar sinds ze in 2009 haar ontslag kreeg, zat een vaste aanstelling er niet meer in. Tot ze bij Stadlander terecht kwam. Op haar 61e tekent Ad een vast contract voor haar werk als gebiedsbeheerder in de wijk Fort-Zeekant.

Ze had de verhalen om haar heen maar al te vaak gehoord. 55+’ers die niet meer aan het werk komen. Ook Ad stuurde honderden sollicitatiebrieven uit. “Ik heb gelukkig zelf nooit zonder werk gezeten. Maar ik pakte dan ook alles aan wat ik tegen kwam. Op een gegeven moment had ik zelfs drie banen tegelijkertijd.”

Toch waren alle aanstellingen van tijdelijke aard. “Dat wist ik van te voren en dan rolde ik wel weer in iets nieuws. Tot mijn ontslag zat ik in het bankwezen. Op mijn vijftiende ben ik begonnen met werken, maar een administratieve opleiding had ik nooit gedaan. Dus heb ik drie opleidingen in één gedaan en ben ik nu geschoold tot financieel administratief medewerker, receptioniste en telefoniste.”

Passie
Het leverde haar veel administratieve banen op, maar dat was niet waar haar hart lag. De omslag kwam toen ze als stationsbeheerder aan de slag ging bij de kleine Zeeuwse stations. “Een hele leuke baan, maar ook dat was maar tijdelijk.”

Ad besloot daarom te solliciteren op de functie van gebiedsbeheerder bij Stadlander. Het bleek een schot in de roos te zijn. “Ik kwam hier in een warm bad terecht, iets wat ik al die jaren gemist had.” Als gebiedsbeheerder heeft Ad zes wooncomplexen in de wijk Fort-Zeekant onder haar hoede. Ze geniet van het contact met de bewoners, het oplossen van grote en kleine problemen en van de samenwerking met haar collega’s.

“Iedere dag is weer anders. Dat maakt het werk zo leuk. Ik krijg van Stadlander alle ruimte om mijn eigen draai eraan te geven. Na al die jaren heb ik mijn passie weer gevonden. Het ontslag in 2009 kwam best hard aan. Op een gegeven moment dacht ik zelf: zou ik iemand van mijn leeftijd nog aannemen. Nu doe ik iets wat ik leuk vind en krijg ik zelfs een vast contract. Dat maakt het voor mij zo bijzonder!”

Kwaliteit
Zo bijzonder als de vaste aanstelling voor Ad is, zo ‘gewoon’ is dat voor Stadlander. Saskia Koopman, hoofd personeelszaken, heeft weinig woorden nodig om uit te leggen waarom Ad een vast contract heeft gekregen. “Wij gaan voor kwaliteit en dan maakt de leeftijd niet uit. We kijken hoe iemand als mens is en niet hoe oud die persoon is.”

In het geval van Ad zag Saskia die kwaliteiten al in een heel vroeg stadium. Ze haalt een anekdote op over hun eerste ontmoeting op het station van Krabbedijke, waar Ad destijds nog werkzaam was. “Ze sprak mij en mijn man met zoveel flair en karakter aan, dat ik toen al tegen mijn man zei: ‘Dat zou nog eens een goede gebiedsbeheerder zijn.’”

Die voorspelling kwam uit. “We zijn gewoon heel tevreden over Ad. Ze doet haar werk fantastisch. Het zou haar tekort doen door alleen maar naar haar leeftijd te kijken. Ze heeft dit helemaal zelf verdiend!”