Uw gegevens ophalen

Nieuws

Stadlander beperkt huurverhoging voor sociale doelgroep

Stadlander informeert deze week al haar huurders over de jaarlijkse huurverhoging. Daarbij wordt de sociale doelgroep zoveel mogelijk ontzien. Voor huurders die in 2017 in aanmerking kwamen voor kwijtschelding van de gemeentelijke lasten blijft de huur al voor het vierde jaar op rij gelijk (0% verhoging). In overleg met de huurdersbelangenverenigingen is daarnaast besloten om de huurverhoging voor zo’n 9.500 huishoudens te beperken tot 1,8%. Het gaat om huurders met een inkomen tot €41.056 (peildatum 2016).

De kunst van het samenleven aan Hof van Merksem

Kunst. Een eerste levensbehoefte is het niet. Maar belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen en wijken wel. “Kunst gaat over leven, over samenleven.” Peter Pel kan het weten. Hij is betrokken bij de gloednieuwe Beeldenroute door Langeweg en Borgvliet, die woensdag gelanceerd is. Een feestelijk moment dat samenvalt met nog een andere gebeurtenis in de wijk. Aan Hof van Merksem, op de locatie waar voorheen de Markiezaatsweg liep, vierde Stadlander de oplevering van zestien levensloopbestendige Nul-op-de-Meterwoningen. Een moment voor oude en nieuwe bewoners om elkaar te ontmoeten.

Overweldigende drukte tijdens Open Huis Gageldonk-West

Een overweldigende belangstelling, overal enthousiaste reacties en héél véél praktische vragen. Dat kenmerkte het op zaterdag 7 april gehouden Open Huis in Gageldonk-West. Samen met partner Lithos bouw & ontwikkeling zette Stadlander de deuren open voor het publiek. Zowel een levensloopbestendige MorgenWonen-woning als een modelappartement konden bezichtigd worden. Stadlander-manager Marco Bakx snapt de grote belangstelling voor het wonen in Gageldonk-West wel. ,,Iedereen vindt hier een plekje. Sociale en vrije huur, liever kopen, een eengezinswoning met tuin of toch een ruim appartement, het is hier allemaal mogelijk.’’

DigiPunt, Taalhuis en Infopunt Raad & Daad laten iedereen meedoen

We staan er niet altijd bij stil, maar voor één op de zeven mensen is het lezen van deze tekst een hele opgave. Zo’n twaalf tot zestien procent van de inwoners van ons werkgebied heeft moeite met lezen en schrijven. Zij vinden vaak ook digitaal de weg niet. Stadlander, de gemeente Tholen en het Leger des Heils bundelen daarom de krachten. Dinsdag openden zij in Loods 3 van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk een DigiPunt, Taalhuis en het Infopunt Raad & Daad. Drie initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving.

Platanen verhuizen vanuit Breda naar Steenbergen

STEENBERGEN – Als resultaat van de zoektocht naar een grote ‘levensboom’ voor de toekomstige nieuwbouwwijk ‘Buiten de Veste’ zijn 3 grote platanen aangekocht. Die komen uit het gebied bij het station van Breda. Vanwege een herontwikkeling hier moeten deze bomen met een hoogte van 12 meter en 6 meter kroondiameter daar verdwijnen. Kinderen van Maria Regina en Puk op het Podium assisteerden wethouder Cors Zijlmans tijdens de ‘officiële’ ontvangst in Steenbergen.