Uw gegevens ophalen

Nieuws

Samen sterk voor een sociale en veilige Ambachtenwijk

Tanya Schot bewaart fijne herinneringen aan haar jeugd. Ze groeide op in de Ambachtenwijk, aan de zuidrand van Tholen. Toen ze enkele jaren geleden terugkeerde, bleek de buurt veel van haar glans te hebben verloren. Maar de kentering is ingezet Samen met haar buren, de gemeente en Stadlander zet Tanya zich in voor een fijne leefomgeving. Afgelopen week werd een nieuwe stap gezet door het plaatsen van lampen in de brandgangen achter de Kuipersdreef.

Een en al herkenning in de Maartenshof

“Kiek, es hier. Dat is m’n opa. Daar op ’t klapbankje, bij d’n haven”, wijst mevrouw Kaashoek trots aan. De fotowand tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ deel van woonzorgcomplex Maartenshof in Sint-Maartensdijk is een en al herkenning voor de bewoners. De tientallen nostalgische foto’s vormen het klapstuk op de renovatie van Maartenshof. Dat was vrijdagochtend dan ook wel een gebakje waard. De bewoners waren dan ook in grote getalen naar de officiële opening gekomen.

Bewoner De Borg in Bergen op Zoom: 'Ik wil hier weg, voel me niet meer veilig'

BERGEN OP ZOOM - Hangjongeren die haar uitschelden en constant belletje trekken. Zwervers liggend onder de trappen in de portiek op nota bene eerste kerstdag en een verwarde man die de lift en andere gezamenlijke ruimtes van De Borg in Bergen op Zoom bevuilt met zijn eigen uitwerpselen. En als klap op de vuurpijl een tot de tanden toe bewapend arrestatieteam dat ruim een week geleden met grof geweld een man uit zijn flat trekt en geblinddoekt afvoert.

Schone vloer in Scheldeflat brengt statushouders samen

“Wij wonen hier. Natuurlijk willen we dat het hier schoon is.” Ahmed en Zakki, beiden afkomstig uit Syrië en nu woonachtig in de Scheldeflat, vatten het in eenvoudig Nederlands samen. Ook zij willen graag dat hun woonomgeving schoon, heel en veilig is. Maar hoe doe je dat, in een gebouw waar zoveel mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten wonen? Het is aan Siyamand Ibrahim, junior gebiedsbeheerder bij Stadlander, om ervoor te zorgen dat al die mensen met verschillende achtergronden samen komen. Zijn eerste actie: samen de tapijtvloeren van de gangen opknappen.

Ik ben Bergen: Ricky Dinkelberg

BERGEN OP ZOOM – ‘Je hoeft hier niet geboren te zijn om hier vandaan te willen komen.’ Het zijn gevleugelde woorden die ooit zijn opgetekend door de Antwerpse dichter Bert Bevers. Maar wie zijn die mensen dan die hier zo graag ‘vandaan willen komen’? In de serie ‘Ik ben Bergen’ ga ik op zoek naar het Bergs DNA. Wie woont hier, wat zijn hun verhalen en wat zijn hun dromen. Deze week vertelt Ricky Dinkelberg over het gevoel van volksbuurt De Zeekant en mensen die ze wil samenbrengen bij ‘de Keet’.

Stadlander: ‘Geen enkel instortingsgevaar bij balkons: slechts voorzorgsmaatregel’

STEENBERGEN – Naar aanleiding van een eigenhandig aanvullend onderzoek naar de staat van balkons bij woningen in de Ravelijnstraat, Sint Ontcommerstraat en Stadshillen concludeert woningstichting Stadlander dat deze balkons niet voldoen aan de huidig gestelde normen. Daarom zullen ze vanaf aanstaande maandag onderstut worden. Vervolgens worden maatregelen genomen. Stadlander heeft de betreffende bewoners geinformeerd en bracht het nieuws vervolgens zojuist naar buiten.

Stadlander biedt handvatten voor gemeenteraadsverkiezingen (Woensdrecht)

WOENSDRECHT - De gemeenteraadsverkiezingen voor 2018 zijn in aantocht en de politieke partijen zijn druk bezig met het opstellen van een verkiezingsprogramma. Woningcorporatie Stadlander heeft dat moment aangegrepen om de (toekomstige) gemeenteraadsleden te informeren over wat er speelt in de wereld van ‘wonen’ in de gemeente Woensdrecht. “De woningnood die je kent in Amsterdam speelt hier bijvoorbeeld helemaal niet”, aldus Ton Ringersma, bestuurder Stadlander.

Finchwoningen en stadsboerderij: Buiten de Veste 2

STEENBERGEN – In het tweede kwartaal van 2018 moet de bouw starten van de tweede fase Buiten de Veste. De gemeente Steenbergen is op dit moment nog druk bezig met het inrichtingsplan. Ten tijde van het opstellen van het plan was er een geschil met het waterschap, een dringende opgave om in huisvesting voor statushouders te voorzien, vraag naar levensloopbestendige woningen en dit alles moest plaatsvinden in het strak geregisseerde bestemmingsplan Buiten de Veste 2.

Stadlander biedt handvatten voor gemeenteraadsverkiezingen

BERGEN OP ZOOM – De gemeenteraadsverkiezingen voor 2018 zijn in aantocht en de politieke partijen zijn druk bezig met het opstellen van een verkiezingsprogramma. Woningcorporatie Stadlander heeft dat moment aangegrepen om de (toekomstige) gemeenteraadsleden te informeren over wat er speelt in de wereld van ‘wonen’ in de gemeente Bergen op Zoom. “De woningnood die je kent in Amsterdam speelt hier bijvoorbeeld helemaal niet”, aldus Ton Ringersma, bestuurder Stadlander.

Stadlander biedt handvatten voor gemeenteraadsverkiezingen (Tholen)

THOLEN – De gemeenteraadsverkiezingen voor 2018 zijn in aantocht en de politieke partijen zijn druk bezig met het opstellen van een verkiezingsprogramma. Woningcorporatie Stadlander heeft dat moment aangegrepen om de (toekomstige) gemeenteraadsleden te informeren over wat er speelt in de wereld van ‘wonen’ in de gemeente Tholen. “De woningnood die je kent in Amsterdam speelt hier bijvoorbeeld helemaal niet”, aldus Ton Ringersma, bestuurder Stadlander.

Archeologische vondst wordt toeristische attractie voor jong en oud

BERGEN OP ZOOM - “De mensen gaan naar Valkenburg voor de mergelgrotten en mensen komen naar Bergen op Zoom voor het rijke vestingverleden.” Wethouder Arjan van der Weegen is dolenthousiast over de archeologische vondst die zichtbaar is geworden tijdens graafwerkzaamheden voor het toekomstige Hof van Asselbergs tegenover het NS-station. Daar werd eerder dit jaar een deel van het ondergrondse gangenstelsel gevonden dat in de 17e en 18e eeuw werd gebruikt door soldaten om van de ene kant naar de andere kant van de vesting te komen. Als het aan de wethouder ligt wordt het gangenstelsel een beleving voor bezoekers waar men kan luisteren, kijken, voelen, proeven en ruiken aan het rijke vestingverleden van Bergen op Zoom.

Uitstraling Halsters winkelhart wordt kwestie van een lange adem

BERGEN OP ZOOM - Het CDA maakt zich al enige tijd hard voor de situatie in het Halsterse dorpshart. De winkeliers daar hebben het best lastig. Er is veel concurrentie, de bereikbaarheid en parkeervoorzieningen lieten te wensen over maar ook de uitstraling van de omgeving is niet bepaald uitnodigend. Raadslid Erik Verbogt wijdde er al de nodige correspondentie aan, onder meer met de gemeente. Hij is vooralsnog niet onder de indruk van de wijze waarop die reageert.

Duurzaam op weg met elektrische auto’s

De meest energiezuinige manier om je te verplaatsen is natuurlijk te voet of met de fiets. Maar als die mogelijkheid er niet is, dan biedt elektrisch rijden een duurzaam alternatief. Maandagmiddag nam Stadlander daarom twee volledig elektrische bedrijfsauto’s in gebruik. Het gaat om twee Renault Zoë’s met een actieradius van 400 kilometer via de standaard van New European Driving Cycle (NEDC), wat neerkomt op 300 praktijkkilometer in het zakelijke verkeer.

Nieuw Eecklenbergh krijgt fleurige uitstraling met gratis plantjes

Zonder bloemen of planten voor de deur oogt zelfs het leukste huis kaal. Het nieuwbouwproject Nieuw Eecklenbergh in Steenbergen heeft vanaf de start wél een fleurige uitstraling. Stadlander en haar partner Verheij Integrale Groenzorg sloegen er woensdagmiddag 12 juli de handen voor ineen, samen met de bewoners. In de plantenbakken van de zeventien levensloopbestendige eensgezinswoningen werd lavendel en heide geplant, voor nog meer woongenot. De bewoners reageerden enthousiast. ,,Het ziet er lekker aangekleed uit.’’