Uw gegevens ophalen

Nieuws

Operatie Stroomversnelling gaat volgende fase in

Het zijn gigantische uitdagingen. Over twaalf jaar moet de CO2-uitstoot in Nederland gehalveerd zijn ten opzichte van de uitstoot in 1990. En in 2050 moet zelfs onze hele economie gasloos en energieneutraal draaien. Om die reden bouwt Stadlander in principe alleen nog maar gasloze Nul-op-de-Meter (NOM) nieuwbouwwoningen. Maar daarmee bereiken we nog maar het topje van de ijsberg. Want hoe kunnen we onze huidige woningen klaar maken voor de toekomst? In Oud-Vossemeer zijn Stadlander en bouwbedrijf Van Agtmaal, een onderneming van VolkerWessels daarom gestart met de operatie Stroomversnelling. De tweede fase van de pilot, waarbij we in veertien woningen de energiemeter naar nul brengen, is deze week van start gegaan.

Vakantiegevoel in Nieuw-Borgvliet

Nieuw-Borgvliet is een nieuwe woonbuurt rijker. In het hart van het voormalige dorp vinden dertien nieuwe huishoudens een thuis. Stadlander realiseerde op de locatie van de voormalige Zaal den Ronden elf levensloopbestendige huurwoningen, terwijl het naastgelegen gemeentelijk monument aan de Rembrandstraat 54 en 56 wordt verbouwd tot twee woningen. De nieuwe bewoners en hun buren kwamen dinsdagmiddag samen bij het Doe-Centrum om elkaar te ontmoeten.

De lijntjes zijn kort bij inloopspreekuur Hoogerheide

De huur opzeggen, de zoektocht naar een nieuwe woning of een reparatieverzoek indienen. Het zijn zaken die inmiddels allemaal digitaal geregeld worden. Maar hoe doe je dat als je geen computer bij de hand hebt? Onze gebiedsconsulenten houden daarom regelmatig inloopspreekuren. Vandaag kijken we mee met Judith van Eekelen tijdens het inloopspreekuur bij de BWI in Woensdrecht. Iedere eerste donderdag van de maand mag iedereen er van 11.00 uur tot 12.00 uur vrij binnen lopen.

Relatiedag Stadlander- samen mensen ondersteunen die extra aandacht nodig hebben

De professionele werkrelaties van Stadlander zijn dik tevreden over de wederzijdse samenwerking en onze maatschappelijke activiteiten. Maar ook zijn er nog genoeg verbeterpunten. Daarover ging het dinsdag 24 oktober op de relatiedag in het werkcafé van Stadlander. Bestuurder Ton Ringersma riep op tot nog meer samenwerking tussen alle partijen, ook al omdat de opgaven groot zijn. Ringersma vroeg met name aandacht voor de groeiende armoedeproblematiek. ,,Er is een groeiende groep mensen waarvoor het steeds minder wordt.’’

Bewoners Gummarusvelden en Doktersdreefje vrezen sloop woningen

STEENBERGEN - ‘Waar rook is, is vuur,” denken bewoners van de Gummarusvelden en Doktersdreefje. De afgelopen weken heeft Stadlander hen vragen gesteld over het wooncomfort in wijk en woning. De angst bestaat dat dit een opmaat is naar sloop en nieuwbouw maar dat is volgens Bert Jansen, medewerker communicatie en reputatiebeheerder van de woningbouwcoöperatie, niet aan de orde: “In de toekomst moet er inderdaad wel wat gebeuren met die woningen, maar daar is de komende 5-10 jaar nog geen sprake van.”

Persbericht - Intentieovereenkomst brengt oplossing problemen WSG naderbij

Geertruidenberg - Met de ondertekening van de intentieovereenkomst op 11 oktober door negen regiocorporaties komt een oplossing in zicht voor de financiële problemen van WSG. De negen corporaties doen een concreet bod om ieder een deel van het WSG-bezit als ook een deel van de leningen over te nemen. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst verklaart WSG dat zij bereid is om tot deze overdracht te komen. Deze oplossing leidt nog niet tot een totaal-oplossing; een belangrijke voorwaarde is dan ook dat voor de restant schuld een oplossing komt. WSG zal daarvoor eind 2017 een aanvullende saneringsaanvraag indienen.

Groene aftrap voor duurzame appartementen Guido Gezellelaan

Wonen in een parkachtige omgeving. Dat belooft het wonen in de twee nieuwe appartementencomplexen aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom te zijn. Woensdag gaven omwonenden en geïnteresseerde woningzoekers de aftrap voor de bouw van in totaal 83 sociale huurappartementen. Dat deden zij op een ludieke manier door samen heide te planten, als eerste aanzet voor het toekomstige landschapspark tussen de twee nieuwe wooncomplexen.

Samen sterk voor een sociale en veilige Ambachtenwijk

Tanya Schot bewaart fijne herinneringen aan haar jeugd. Ze groeide op in de Ambachtenwijk, aan de zuidrand van Tholen. Toen ze enkele jaren geleden terugkeerde, bleek de buurt veel van haar glans te hebben verloren. Maar de kentering is ingezet Samen met haar buren, de gemeente en Stadlander zet Tanya zich in voor een fijne leefomgeving. Afgelopen week werd een nieuwe stap gezet door het plaatsen van lampen in de brandgangen achter de Kuipersdreef.