Uw gegevens ophalen

Zoek op project

Parkwachter Noord en Zuid, Bergen op Zoom (Warande)

boz_1920x1440_RENDER4.jpg

Ter hoogte van De Abraham de Haanstraat tussen de Guido Gezellelaan en het Groene Gordijn verrijzen twee karakteristieke nieuwe appartementengebouwen in een groene setting. Samen met BAM Woningbouw realiseert Stadlander op de sinds 2008 braakliggende locatie 83 nieuwbouw woningen. De woongebouwen worden ingepast in een groen en glooiend landschap, aansluitend op het naastgelegen park Groene Gordijn en met verwijzing naar de bos- en heide gebieden in de omgeving.

Status                                  in uitvoering

Gereed                                 4e kwartaal 2018

Woningsoort                       levensloopbestendige appartementen

Aantal woningen                 83 appartementen (sociale huursegment)

Beschikbaarheid                 Alle woningen zijn inmiddels verhuurd

Ligging                                 Burgemeester Blomlaan

Dit is wonen in de Parkwachters:
-          Een aantrekkelijke woonomgeving met veel aandacht voor comfort
-          Duurzame en energiezuinige drie kamerwoningen
-          Voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers
-          Naast park Groene Gordijn en dichtbij binnenstad en NS station

De woningen
Aan de Guido Gezellelaan verrijzen twee karakteristieke nieuwbouwcomplexen met in totaal 83 appartementen. Bij de ontwikkeling hiervan wordt naast het realiseren van een aantrekkelijke omgeving uiteraard ook veel aandacht besteed aan het comfort voor de bewoners. Er wordt volop geïnvesteerd in moderne appartementen, die voldoen aan alle eisen, die de woonconsument vandaag de dag verwacht. Het betreft duurzame en energiezuinige drie kamerwoningen met een moderne en ruime opzet, ruime balkons mooi georiënteerd op de zon en uitzicht op de groene omgeving.

Bereikbaarheid en ontsluiting
De nieuwe gebouwen worden voor autoverkeer via de Burgemeester Blomlaan ontsloten. Voor bewoners bevindt zich een parkeerplaats in de stallingsgarage onder de gebouwen, bezoekers kunnen parkeren op de in het landschap verdiepte parkeerplaatsen aan de noordzijde van de nieuwbouw. Een groene doorgang tussen de nieuwe complexen legt de verbinding van de Guido Gezellelaan met het naastgelegen park het ‘Groene Gordijn’, onderdeel van de herontwikkeling van het voormalige terrein van de Cort Heyligers kazerne. De binnenstad, inclusief het NS station, ligt op 5 minuten fietsen.

Duurzaam en energiezuinig
De beide complexen zijn met duurzame materialen zeer energiezuinig ontworpen. Een groot aantal appartementen wekt bovendien energie op met zonnepanelen op het dak. Het resultaat: een aangenaam binnenklimaat en lage energiekosten.

Levensloopbestendig
De woningen en de directe omgeving van de gebouwen worden levensloopbestendig uitgevoerd, dat wil zeggen geschikt voor zorg aan huis, drempelloos en nultreden. Ook mindervalide of mensen met een zorgbehoefte kunnen hierdoor prettig zelfstandig thuiswonen.

Woonomgeving
Warande is een wijk met ruimte, groen en voorzieningen op 5 minuten fietsen van het stadshart. Warande heeft een breed scala aan voorzieningen en is daardoor een zeer complete wijk. Denk aan het winkelcentrum aan het Zonneplein, met onder andere een grote supermarkt, bakkerij, groentewinkel, drankenspeciaalzaak, bloemenshop, drogisterij en lectuurshop. Het sportpark Roozenoord herbergt accommodaties voor voetbal, hockey, atletiek, tennis en jeu-de-boules. Adequate zorg is te vinden in het Medisch centrum De Poort en het Bravis Ziekenhuis, beide op loopafstand. Het bosrijke natuurpoort landgoed Lievensberg ligt naast de wijk. Ook de recreatieplas de Binnenschelde en het landschapspark de Bergse Heide bevinden zich op korte afstand. Warande kent prima aansluitingen op de snelwegen A58 en A4, die u in een halfuurtje in Antwerpen of Zeeland en binnen het uur in Rotterdam brengen.

Meer informatie?
Wil u meer informatie? Klik hier om de brochure te openen.

Live de bouw volgen? Kijk dan op deze website: https://www.kijkopdebouw.nl/projecten/guido-gezellelaan of bekijk deze video en klik hier.  

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.