Uw gegevens ophalen

Stadlanders nieuwbouwprojecten

Hof van Merksem, Bergen op Zoom (Markiezaten/De Wal)

foto AI hof van merksem 2.jpg

Waar voorheen de Markiezaatsweg van de voormalige spoorwegovergang naar de Markgravenlaan leidde, realiseert Heijmans in opdracht van Stadlander 16 sociale huurwoningen. Het zijn de eerste levensloopbestendige en nul-op-de-meter eengezinswoningen in deze buurt. Dat is dus straks thuiskomen in een wijk die al wat langer bestaat met alle moderne comfort van nu.

Status                          in uitvoering

Gereed                         1e kwartaal 2018

Woningsoort:              levensloopbestendige nul-op-de-meter eengezinswoningen

Aantal woningen:        16 huurwoningen (sociaal en sociaal+ huren)

Beschikbaarheid:        alle woningen zijn inmiddels verhuurd

Ligging:                        Hof van Merksem


Dit is wonen in het Hof van Merksem:
-         Kleinschalige buurt dichtbij stad en natuur
-         Vloerverwarming in alle kamers
-         Nultredenwoning met 1 slaapkamer en badkamer op de begane grond
-         Zongerichte tuinen

Woningomschrijving
De woningen bestaan uit een woonlaag met een kap en worden in drie blokken gebouwd. Alle primaire woonvoorzieningen komen op de begane grond gelegen. Naast de lichte woonkamer, de keuken en het toilet bevindt zich dus ook de badkamer en één slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping beschikt u ook nog eens over drie slaapkamers. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor jong en oud. Dat wil zeggen dat huurders er ook kunnen blijven wonen op het moment dat ze met een beperking te maken krijgen of hulpbehoevend worden.

Energieneutraal
met Nul-op-de-Meter
De huizen zijn Nul-op-de-Meter. Dit wil zeggen dat ze energieneutraal zijn. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het opwekken van energie. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De verwarming gebeurt via aardwarmte. Datzelfde systeem zorgt in de zomer voor koeling van de woningen. De verwachting is dat er zoveel energie wordt opgewekt dat huurders straks zelfs stroom kunnen terug leveren aan het elektriciteitsbedrijf. Dat levert de huurder geld op.
Om de extra investeringen in de huizen voor energieopwekking te bekostigen, betalen huurders naast de reguliere huur een Energie Prestatie Vergoeding  in verband met Nul-op-Meter. De huizen hebben geen gasaansluiting en maken evenmin gebruik van andere fossiele bronnen.

Woonomgeving
Hof van Merksem is uniek gelegen aan de oostkant van De Markiezaten. De Binnenschelde met al zijn recreatieve mogelijkheden, maar ook het historische stadscentrum, zijn dankzij goede ontsluitingswegen direct bereikbaar.

Voor je dagelijkse boodschappen kun je direct om de hoek terecht bij een grote supermarkt. Daarnaast vind je in de wijk een brede school met kinderopvang, een sportpark met voetbalvelden en tennisbanen en een gezondheidscentrum.

Vanaf hier ben je ook zo in het prachtige natuurgebied. Naast de woonwijk ligt natuurgebied Dal van de Molenbeek. Hier lopen grote grazers vrij rond. Je stapt dus zo vanuit je voordeur de natuur in.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Klik hier om de brochure te openen.