Uw gegevens ophalen

Stadlanders nieuwbouwprojecten

Hof van Asselbergs, Bergen op Zoom (Centrum)

170421 ai Hof van Asselbergs 01.png

Het nieuwbouwproject Hof van Asselbergs wordt ontwikkeld in het hart van Bergen op Zoom, tegenover het NS-station. Het voormalige terrein van de BBA busremise en het achtergelegen sportterrein zal worden omgetoverd in een modern woonpark. Het complex krijgt een aantrekkelijke uitstraling, welke aansluit bij de historische omgeving met een moderne detaillering. De woningen en appartementen kennen ruime plattegronden met alle comfort en een tuin, terras of balkon. Alle woningen worden voorzien van een individuele (fietsen)berging.

Status                                    in uitvoering

Opleverdatum                      oplevering eerste woningen in het eerste kwartaal 2019

Woningsoort                         zowel appartementen als levensloopbestendige eengezinswoningen

Aantal woningen                  82 woningen
                                               63 appartementen (55 in het sociale huursegment en 8 in het vrije
                                               huursegment)
                                               17 grondgebonden woningen (vrije huursegment) 
                                               2 woningen (beneden- en bovenwoning) in het geïntegreerde en
                                               gerenoveerde karakteristieke bestaande BBA kantoorpand

Beschikbaarheid                  De woningen worden geadverteerd via de website
                                               http://www.zuidwestwonen.nl zodra de verhuur start

Ligging                                  Zuid-Oostsingel

Dit is wonen in het Hof van Asselbergs:
-       Oase van rust midden in de stad
-       Twee- en driekamerappartementen
-       Nultredenwoning met 1 slaapkamer en badkamer op de begane grond
-       Duurzaam en lage energielasten door optimale schilisolatie en energiezuinige all-electric installaties;
        door de toepassing van zonne-energie door middel van PV panelen op de daken, zijn de
        appartementen Nul op de Meter (NOM)
-       Eigen parkeerplaats in de stallinggarage voor bewoners van het complex
-       Op loopafstand centrum met diverse winkel- en eetgelegenheden in de omgeving

De woningen
De 63 appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen van vier en vijf woonlagen aan weerszijden van het hof. De appartementen hebben aan de achterzijde een sfeervol ingerichte binnenplaats. Alle appartementen zijn bereikbaar via een lift en hebben een individuele (fietsen) berging in de geheel verdiepte stallinggarage.

De 17 levensloopbestendige eengezinswoningen kennen alle gemak op de begane grond. Hier vindt u een grote woonkamer met open keuken, een slaapkamer aan de tuinzijde en de badkamer. Op de eerste verdieping beschikt u ook nog eens over twee slaapkamers waardoor dit een ideale woning is voor een gezin in alle levensfasen, met genoeg ruimte voor uw kinderen of kleinkinderen. En belangrijker nog: deze woning biedt u woonplezier voor nu én in de toekomst.

Zowel de appartementen als de eengezinswoningen hebben in de garage een eigen parkeerplaats.

Ontsluiting en bereikbaarheid
Aan de Zuid-Oostsingel krijgt het complex gestalte door de twee appartementengebouwen en de hoofdentree naar het meer intieme hof. Het groene hof is autovrij. Het hof en de binnenstad zijn voor langzaam verkeer snel bereikbaar via de twee secundaire doorgangen naar de Meeussenstraat en de Wassenaarstraat.

Duurzaamheid en energie
Door optimale schilisolatie en de toepassing van warmtepompen zijn alle woningen uiterst duurzaam en is het energieverbruik beperkt. Alle woningen worden ‘all-electric’ van warmte en energie voorzien, dat wil zeggen zonder gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of olie. De appartementen zijn Nul-op-de-Meter door de toepassing van opwekking van zonne-energie door pv panelen op de beschikbare daken.

Levensloopbestendig
De woningen van het Hof van Asselbergs zijn geschikt voor zorg aan huis, zodat ook mindervalide of mensen met een zorgbehoefte, langer thuis kunnen blijven wonen. Volgens het nultreden principe worden de woningen alsook de buitenruimte, hof en tuinen, drempelloos uitgevoerd.

Woonomgeving
Wonen in het hartje van de stad Bergen op Zoom? Dat maakt wonen in het Hof van Asselbergs straks zo aantrekkelijk. Voor zowel het busstation als het treinstation hoeft enkel de straat te worden overgestoken. Het kernwinkelgebied van Bergen op Zoom bevindt zich ook op loopafstand. De Bergse binnenstad kent prima uitvalswegen naar het buitengebied, de Binnenschelde, het bosrijke landgoed Lievensberg en de Kalmthoutse heide. Via de snelwegen A58 en A4 is Antwerpen in een half uur en Rotterdam en de Zeeuwse kusten ver binnen het uur te bereiken.

Verhuurinformatie
Op dit moment zijn er nog geen definitieve prijzen en plattegronden bekend. De huren voor de appartementen in het sociale segment zullen in de prijscategorie vallen vanaf  € 575,00 tot maximaal € 711,00 per maand, afhankelijk van grootte en ligging. Dit is exclusief servicekosten, huur voor de parkeerplaats en een Energie Prestatie Vergoeding in verband met de Nul-op-de-Meter.

De indicatie voor de huur van de grondgebonden eengezinswoningen en de appartementen in de vrije sector varieert van € 800,00 tot € 1000,00 per maand, exclusief servicekosten en de huur van de parkeerplaats.

Interesse?
Om voor de huurwoningen in aanmerking te komen, dient u inschreven te staan op de website www.zuidwestwonen.nl. Zodra de woningen in de verhuur gaan, kunt u op de online advertentie reageren. U kunt uw specifieke interesse kenbaar maken door het interesseformulier in te vullen. U ontvangt vervolgens een bericht zodra de verhuur van start gaat.