Uw gegevens ophalen

Stadlanders nieuwbouwprojecten

Groenzicht, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

AI lorkstraat.jpg

In de wijk Gageldonk-West werken de gemeente en Stadlander samen aan de stedelijke vernieuwing van de wijk. Nabij het Piuspark zijn aan de Lorkstraat en de Plataanstraat de verouderde woningen gesloopt om plaats te maken voor 39 moderne grondgeboden woningen. De ruime eengezinswoningen zijn van alle gemakken voorzien en geschikt voor jong en oud. Ze zijn bovendien levensloopbestendig en zeer energiezuinig uitgevoerd, waardoor de energielasten erg laag zijn. Voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u niet te ver te lopen, want aan het Piusplein om de hoek vindt u alle winkels die u nodig heeft.

Status                       in uitvoering

Gereed                     4e kwartaal 2017

Aantal woningen     39 grondgebonden woningen (sociale huursegment)

Ligging                      Lorkstraat en Plataanstraat

Dit is wonen in deelplan Gageldonk-West

-       Nultredenwoning met 1 slaapkamer en badkamer op de begane grond

-       3 slaap- of hobbykamers op de 1e  verdieping

-       Lage energielasten door zeer energiezuinige woning

-       Parkachtige omgeving

-       Diverse winkel-en eetgelegenheden in de omgeving

-       Loopafstand centrum

De woningen
Het nieuwbouwproject aan het Piuspark heeft alles in zich om van de Lorkstraat en Plataanstraat de mooiste buurt van Gageldonk-West te maken. De 39 eengezinswoningen zijn ruim van opzet en modern ingericht. Op de begane grond vindt u naast de grote woonkamer, een open keuken en het toilet ook een lichte slaapkamer en badkamer. Een verdieping hoger heeft u nog eens twee slaapkamers en een hobbykamer tot uw beschikking. De eerste etage wordt standaard geleverd met een bergkast, waarbij u de mogelijkheid heeft daar zelf een toilet aan te brengen. Op de vliering heeft u voldoende ruimte om spullen op te bergen. De tuin is voorzien van een berging.

Nul-op-de-Meter
De woningen aan de Lorkstraat en Plataanstraat zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij genoeg energie opwekken als dat bij een gemiddeld gezin en normaal verbruik per jaar gebruikt wordt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het plaatsen van speciale installaties en zonnepanelen. Zo krijgen de woningen via een goede isolatie een ‘warme jas’ aangetrokken. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak energie op en zorgt de warmte-koude-opslag voor een behaaglijk klimaat.

Woonomgeving
Gageldonk-West ondergaat momenteel een grootscheepse transformatie. De wijk was de eerste naoorlogse woonwijk van Bergen op Zoom, met een eigen kerk en winkelcentrum. Nog steeds kunt u op het Piusplein terecht voor al uw dagelijkse boodschappen. Gageldonk-West ligt op loopafstand van de binnenstad, waar u volop winkels en gezellige terrassen vindt. Moet u verder van huis? Dan brengen de trein en bus u vanaf het nabijgelegen NS station naar uw bestemming. Ook zit u in een paar minuten op de snelweg A58/A4.

Interesse?
Om voor de huurwoningen in aanmerking te komen, dient u ingeschreven te staan op de website www.zuidwestwonen.nl. De verhuur van de woningen is inmiddels gestart. U kunt via de online advertentie reageren.

Wilt u meer informatie? Klik hier om de brochure te openen.