Uw gegevens ophalen

Wethouder opent Digipunt en Zorgloket

OUD-VOSSEMEER - Wethouder Jan Harmsen heeft afgelopen week de of- ficiële opening verricht van het digipunt en het zorgloket in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Het digipunt is een initiatief waarbij vrijwilligers mensen helpen die niet of onvoldoende de digitale snelweg weten te gebruiken. Aanleiding om een Digipunt op te zetten is de toenemende digitalisering van organisaties. De gemeente Tholen merkte dat er een doelgroep is die niet digitaal vaardig is of niet in staat is om deze eigen te maken. Enerzijds richten zij zich op bewoners die ze praktisch kunnen helpen met het invullen van bijvoorbeeld digitale formulieren. Anderzijds willen zij waar mogelijk bewoners stimuleren om digitale vaardigheden eigen te maken middels de voorzieningen die hier voor zijn.    

  Het zorgloket, waar de WMO-consulent iedere tweede dinsdag van de maand spreekuur houdt, is daarop een mooie aanvulling. Wie vragen heeft kan dan tussen 10.00 en 12.00 uur terecht in de Bieb in de Buurt. Bij de officiele opening waren ook vertegenwoordigers van Stadlander, de seniorenvereniging en Bieb in de Buurt aanwezig.

Bron: De Thoolse Bode d 27-09-2017