Uw gegevens ophalen

Stadlander en ProefMei komen naar je toe: kom lekker eten!

Al jarenlang hebben stichting ProefMei en wooncorporatie Stadlander een mooie samenwerking. Dit jaar kun jij daar ook van profiteren, want omwonenden zijn heel welkom om te komen eten tijdens het Stadlander Kinderkookproject!

Stadlander en ProefMei willen kinderen laten kennismaken met streekproducten. Daarom wordt er jaarlijks op scholen samen met de leerlingen gekookt. Vorig jaar werden daarbij de omwonenden uitgenodigd om te komen proeven. Dat beviel zó goed, dat het project dit jaar wordt herhaald en uitgebreid.

Chefkoks
Er wordt op de scholen niet zómaar wat in elkaar geflanst. Integendeel: er komen maar liefst vier topchefs naar de scholen toe: van restaurant Jagersrust, restaurant De Bloemkool, restaurant De Hemel en van Italiaans restaurant Il Maccherone/Bodega Waldolala. Zij maken een aspergesoepje, een hoofdgerechtje met asperges en een nagerecht met aardbeien. Wat dat precies gaat worden, mogen de chefkoks zelf bepalen.

proefmei scholenproject

Hoe strik je een stropdas?
Voor de kinderen is het een dagvullend programma. Naast koken zijn er meerdere activiteiten. Zo doen ze proefjes met eten samen met Maarten Rikken van Backyard Grill, is er een kennisquiz, leren de kinderen over voeding met Plan C, mogen ze t-shirts beschilderen met Klaassen Ontwerp en krijgen ze les in etiquette van Pion: bijvoorbeeld hoe dek je de tafel en hoe strik je een stropdas. Nuttige weetjes voor de rest van je leven dus!

proefmei scholenproject

Voorbeeld voor andere steden
Vorig jaar was het een evenement een groot succes, vertellen Bas van der Haar en Eveline van Elzakker van Stadlander. “Er zijn zelfs andere steden in Nederland waar het Buurtcultuurfonds dit ook op wil gaan zetten.” Het project omvat, naast de dag zelf, een compleet lespakket, waarbij kinderen streekproducten ook op locatie leren kennen.

Proef mee!
Wil jij ook graag eens proeven wat de kinderen samen met de chefkok op tafel brengen? Hieronder zie je waar je het Stadlander Buurtcultuurfonds project kunt tegen komen:

8 mei Dobbelsteen Hoogerheide (met een chefkok van restaurant Jagersrust)

14 mei Sint Anthoniusschool die Heenetrecht en de Ark Oud Vossemeer (met een chefkok van restaurant Il Macheronne)

15 mei Maria Reginaschool Steenbergen (met een chefkok van restaurant Jagersrust)

22 mei Sint Maartenschool Halsteren (met een chefkok van restaurant Il Macheronne)

24 mei Aanloop en Borghoek Bergen op Zoom (met een chefkok van restaurant De Bloemkool)

29 mei Sancta Maria Bergen op Zoom (met een chefkok van restaurant De Hemel)

Bron: Indebuurt.nl