Uw gegevens ophalen

Persbericht - Piusplein krijgt nieuwe supermarkt

Stadlander en de familie Koçak hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een volwaardige eigentijdse supermarkt met ambachtelijke slagerij in het winkelcentrum Piusplein in Gageldonk-West. Als exploitanten van de Akmarkt, de buurtwinkel aan de nabij gelegen Kamperfoeliestraat, kennen mevrouw en meneer Koçak de wijk en haar inwoners goed. Anders dan de huidige buurtwinkel met een bescheiden assortiment, wordt de nieuwe supermarkt een volwaardige eigentijdse super met alles erop en eraan, en gericht op alle bewoners in de wijk.

Impuls voor vitale wijk
Stadlander is zeer blij met de komst van de nieuwe supermarkt naar het winkelhart van Gagelonk-West. Op een supermarkt  komen immers dagelijks veel mensen op af. Daar profiteren ook de andere winkels van. De woningcorporatie ziet het dan ook als een enorme positieve impuls voor de voorzieningen en daarmee vooral ook voor de vitaliteit van en leefbaarheid in de wijk.

Gefaseerde renovatie woon- winkelcentrum start eind 2017
Nu overeenstemming is bereikt over de komst van de nieuwe supermarkt, kan Stadlander verder met de uitontwikkeling van de plannen voor de renovatie van het winkel- en wooncomplex De Gentiaan. Het streven is eind 2017 te kunnen starten met de renovatiewerkzaamheden. Die zullen in fasen worden doorlopen. De winkels blijven tijdens de verbouwing immers gewoon open en bijna alle bovengelegen appartementen bewoond.

Tijdelijke supermarkt
Stadlander heeft het pand waar de huidige buurtwinkel in is gevestigd aangekocht, en zal het binnenkort slopen. Vooruitlopend naar de definitieve vestiging van de volwaardige supermarkt in het winkelcentrum, wordt er tot na de renovatiewerkzaamheden een tijdelijke super aan de Kamperfoeliestraat gerealiseerd. Het plan is dat deze tijdelijke supermarkt begin juni haar deuren opent.