Uw gegevens ophalen

Kleurrijke techniekles op Algemene School Oost

Met techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen. De bouw staat immers te springen om jongens en meiden met twee rechterhanden. Om toekomstige bouwvakkers alvast enthousiast te maken voor het vak verzorgde De Kok Bouwgroep, een van de onderhoudsregisseurs van Stadlander, een techniekles op de Algemene School Oost.

De gewone schoolboeken konden voor de twee groepen acht voor even aan de kant, want na een kort stukje uitleg over het beroep mochten de leerlingen zelf aan de slag om appelhuisjes te maken. Met de gesponsorde materialen van Bouwmensen werden de kleine, houten voederhuisjes voor vogels in elkaar getimmerd.

 

Onder het toeziend oog van de medewerkers van De Kok Bouwgroep boorden de kinderen vervolgens zorgvuldig een gaatje door het huisje, voor het bevestigen van de pin waaraan de appels opgehangen worden. Het resultaat na een middag timmeren en boren was een klas vol kleurrijke huisjes.

Razend enthousiast
Anushka van den Broek van De Kok Bouwgroep spreekt van een succesvolle middag. “Alle kinderen, zowel de jongens als de meiden waren razend enthousiast over de les. Zowel De Kok Bouwgroep als Stadlander hechten er waarde aan om iets terug te doen voor de wijk, waarin we actief zijn. Het was dan ook erg leuk om te zien dat kinderen ons herkenden van de bussen de vaklieden die regelmatig bij hun thuis langskomen in opdracht van Stadlander.”

     

Bouwplaats
De techniekles smaakt voor De Kok Bouwgroep dus naar meer. “We vinden het belangrijk om het onderwijs bij ons mooie bouwvak te betrekken. Daarom organiseren we twee keer per jaar een maatschappelijke activiteit, waarbij we leerlingen laten kennismaken met techniek. Nu was dat een techniekles op school, maar een andere keer nodigen we een klas uit op de bouwplaats. Zo krijgen de kinderen mee wat er allemaal bij de bouwprojecten in hun omgeving komt kijken.”