Uw gegevens ophalen

Hiep hiep hoera: het aspergeseizoen en ProefMei-seizoen zijn begonnen!

Het was al een klein beetje feest in het Markiezenhof. Hier werd vrijdag de ‘eerste steek’ gevierd: de officiële start van het aspergeseizoen. En ook van het ProefMei-seizoen, want de activiteiten voor dit evenement gaan nu ook beginnen.

Vrijdagochtend werden de asperges gestoken, ’s middags was de bijeenkomst in het Markiezenhof. Dennis van Tilborg, voorzitter van stichting ProefMei gaf na zijn inleiding het woord aan burgemeester Frank Petter. Deze heette alle aanwezigen welkom. “Wat onze Brabantse Wal asperges zo bijzonder maakt, is de mengeling van zand en klei, met een zuchtje zilte zeewind”, zei Petter. “Maar het is ook belangrijk dat gezond eten steeds meer gezien wordt als iets dat onze levens kwalitatief beter maakt. En hier op de Brabantse Wal is eten natuurlijk onlosmakelijk verbonden met cultuur.”

Start ProefMei

Dat bleek vrijdag wel, want behalve een heerlijke lunch werden de aanwezigen ook getrakteerd op muziek en optredens. Vanaf nu starten de eerste activiteiten van ProefMei. Volgende week begint een speciaal project in samenwerking met tanteLouise, waarbij de bewoners van de zorgcentra zelf de AAA’s oogsten én opeten. Ook gaat het Stadlander scholenproject binnenkort weer van start. ProefMei zelf is dit jaar op 1, 2 en 3 juni.

proefmei

Cees van Tiggelen

Tijdens de eerste steek werd bekend gemaakt dat Cees van Tiggelen afscheid neemt als voorzitter van de Telersvereniging Brabantse Wal. Voor zijn verdiensten ontving hij uit handen van Dennis van Tilborg een oorkonde. Verder werd een kistje met Brabantse Wal asperges traditiegetrouw naar de koning gestuurd. Twee héle kleine adjudantjes namen het kistje aan van Martin Groffen, voorzitter van Streekorganisatie van de Brabantse Wal.

proefmei

We Are Food

Het Bergse evenement is dit jaar een van de parels van We are Food, een programma in het kader van Brabant als ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Leuk gevolg hiervan is, dat ProefMei hiervoor een samenwerking is aangegaan met het Ierse Galway, ook verkozen tot Europese Regio van de Gastronomie. Deze samenwerking komt tot uiting in een extra ProefMei in oktober dit jaar met als thema ‘We are Seafood’.

Bron: Indebuurt.nl, dd 13-04-2018