Uw gegevens ophalen

Bouw op havenplateau Sint-Annaland van start

Het mag gerust een kleine mijlpaal worden genoemd. Gisteren is de bouw van het eerste appartementencomplex op het havenplateau in Sint-Annaland feestelijk in gang gezet.

Het havenplateau is het derde en laatste deelgebied van het ambitieuze plan Suzannaland waar nu daadwerkelijk wordt gebouwd. Aan het Havenplein en in de Kleine Suzannapolder ging de schop eerder al de grond in. Het project behelst de totale metamorfose van het gebied bij de jachthaven.

Mede door de economische crisis was er lang sprake van stilstand. ,,Toen ik in 2010 als wethouder begon, was het heel moeilijk om het vlot te trekken", kan wethouder Frank Hommel zich herinneren. ,,We hebben ons toen eerst gericht op de nieuwe supermarkt en het woonservicecentrum aan het Havenplein, zaken die voor de inwoners erg belangrijk waren."

Die twee voorzieningen staan er alweer een tijdje. Ook in de Kleine Suzannapolder gaat de bouw van de grondgebonden woningen gestaag verder. Boogert bouwt het eerste appartementencomplex op het havenplateau. ,,In principe bouwen wij ook de andere drie complexen, waarvan de laatste iets groter wordt, een landmark'', zegt directeur Hans Boogert.

Het eerste complex krijgt achttien appartementen, waarvan meer dan zeventig procent al is verkocht. Volgens Boogert is de belangstelling groot.

Bron: BN DeStem dd 14-09-2017