Uw gegevens ophalen

Bewoners Jacquelineflat zoeken elkaar op

Informatief en gezellig. Zo omschreven bewoners van de Jacquelineflat de bijeenkomst die woensdag 26 september plaatsvond in het restaurant aldaar. Het samenzijn was georganiseerd door Stadlander, zorgorganisatie tanteLouise en een drietal actieve bewoners.

Een van die actieve bewoners is de heer F. van de Pol, die de loterij op poten zette. De loterij vormde de aftrap van de middag. “Er zijn de laatste tijd veel nieuwe bewoners in de Jacquelineflat komen wonen. Het is goed om die bij elkaar te brengen en met elkaar te laten kennismaken”, zegt Van de Pol.

De loterij, die zojuist is afgerond, noemt hij een middel om de bijeenkomst extra aantrekkelijk te maken. Het werkt, want de zaal zit helemaal vol mensen. Er waren dan ook prachtige prijzen te winnen, allemaal door Van de Pol ‘geregeld’ bij middenstanders in de wijk. “Een levensmiddelenpakket, drank, een sjaal, een worst, een plant, een cadeaubon van de kapsalon… en ga zo maar door.”

 

Servicekosten
Na de loterij gaf Remco Hoogeveen van Stadlander informatie over de servicekosten. Daar was onduidelijkheid over onder de huurders in het Stadlander-gedeelte van de Jacquelineflat. In het andere deel van de flat wonen cliënten van tanteLouise.

Hoogeveen legde uit wat er onder de servicekosten valt, wat de huurders kunnen verwachten en waar de scheiding ligt tussen wat Stadlander doet en wat de huismeester van tanteLouise doet. “Het komt erop neer dat alles in de woning voor rekening van Stadlander komt en alles in de algemene ruimtes van de Jacquelineflat voor rekening van tanteLouise”, aldus Remco Hoogeveen.

Zijn praatje was een nuttig informatief intermezzo tussen de loterij en de borrel met lekkere hapjes en vrolijke muziek. Bewoners uit het tanteLouise-deel schoven daarbij aan. “Gezellig met z’n allen”, zegt gebiedsconsulent Gusta Postma van Stadlander tussen het serveren van drankjes door. “En dat was nou net de bedoeling. We merkten dat de bewoners wat uit elkaar waren gegroeid. Om daar wat aan te doen hebben we dit samen met tanteLouise bedacht: iedereen uitnodigen in het restaurant. Het is een succes”, zegt ze terwijl ze uitkijkt over de volle zaal.

Onder één dak
“En iedereen zit door elkaar”, vult Luuk Janssen van tanteLouise aan. “Dat is heel belangrijk, want je bent als goede buren op elkaar aangewezen en je kunt iets voor elkaar betekenen.” Bewoner Van de Pol is het daar van harte mee eens: “We wonen allemaal onder één dak. Het is goed om elkaar beter te leren kennen. Je ziet dat het hier vanmiddag gebeurt, mensen uit de appartementen van Stadlander en cliënten van de zorgorganisatie zoeken elkaar op. Ach, we zijn allemaal mensen van de dag. We leven hier met elkaar.”