Uw gegevens ophalen

Bewoners Annahof vieren hun eerste burendag

SINT-ANNALAND - De Bewonerscommissie organiseerden zaterdag 23 september op eigen initiatief burendag voor en met de bewoners van Annahof. Deze eerste zonovergoten dag met een puzzelrit per auto over een gedeelte van het mooie eiland Tholen en aansluitend een barbecue op de binnentuin van Annahof werd een succes.

  Er hadden zo’n 40 bewoners zich opgegeven om deze dag mee te vieren. Er was ook besloten buren van de aangrenzende woningen uit te nodigen waar een gezin gehoor aan heeft gegeven.    

  Er werd om half twee verzameld in het zaaltje aangrenzend aan de binnentuin. De commissie hadden medewerkers van de M.A.C. Tholen benaderd om een auto puzzelroute uit te zetten en deze reageerden positief. Uiteraard werd rekening gehouden met onervaren puzzelaars. Het ging uiteindelijk om het plezier. Het werd een mooie route met een koffiestop in Stavenisse.    

  Feitelijk ook bij de buren betreft omgeving omdat de deelnemers aan de haven van Sint-Annaland wonen en nu even konden genieten op het terras met uitzicht op de haven van Stavenisse. De route werd vervolgd en omstreeks vijf uur had iedereen de finish aan de ‘thuishaven’ bereikt.    

  Niet alle deelnemers hadden gekozen om de puzzelrit mee te rijden. Deze sloten zich aan bij de groep om van de barbecue te gaan genieten. De heer Leendertse en de heer Droogers van de M.A.C. hadden de route uitgestippeld, maar de heer Droogers kon vanwege andere verplichtingen deze dag niet aanwezig zijn. Mevrouw Leendertse nam deze dag zijn plaats in.    

  Terwijl de bewoners genoten van een drankje werden de routes van de deelnemers nagezien door de heer en mevrouw Leendertse. Er werd uiteraard nog even over nagepraat. Waar alle puzzelaars het zeker over eens waren is dat wanneer je moet zoeken en opdrachten moet uitvoeren onderweg, je van vele dingen op je eiland bewuster wordt. En uiteraard zijn niet alle Annahof bewoners eerdere Thoolse bewoners geweest. Maar hebben toch een prima resultaat behaald. De beste drie deelnemers kregen een waardebon uitgereikt. Inmiddels waren de barbecue’s op temperatuur en stonden de salades, sausjes, stokbrood, borden en bestek gereed op de serveertafel in het zaaltje. Het bakken kon beginnen. Iedereen heeft genoten.    

  Niet alleen van het heerlijke eten, maar zeker ook de onderlinge contacten in ontspannen sfeer was een grote bijdrage voor deze zeer geslaagde dag, waar de bewonerscommissie met een goed gevoel op terug kijkt met alle aanwezige medebewoners.

Bron: De Thoolse Bode dd 27-09-2017