Uw gegevens ophalen

Belanghouders Stadlander willen meer geld voor renovatie en nieuwbouw

BERGEN OP ZOOM - De Vergadering van Belanghouders van corporatie Stadlander wil in 2016 bij de verdeling van de maatschappelijke winst méér geld voor nieuwbouw en renovatie van woningen. Dat gaven de belanghouders (politici en afgevaardigden van de huurders) woensdag als boodschap mee aan Stadlander.

Van de besteedbare 30 miljoen euro moet in 2016 volgens de belanghouders 7 miljoen naar nieuwbouw en 6,5 miljoen naar renovatie. De corporatie heeft voor beide posten elk 5 miljoen in gedachten. De vergadering vindt verder dat er minder geld kan naar woningverbetering, namelijk 7,5 miljoen (gepland: 10 miljoen).

Ook kan volgens de belangenvertegenwoordigers minder geld naar sloop (4,5 miljoen tegenover 5 miljoen gepland) en minder naar sociale projecten en leefbaarheid (4 miljoen tegenover de geplande 5 miljoen). Het was voor het derde achteréénvolgende jaar dat Stadlander de belanghouders consulteert. Ongeveer 80 vertegenwoordigers van de politiek en van huurdersverenigingen zijn woensdag naar de bijeenkomst in het CKB gekomen.

Lees ook het verslag van de Vergadering van Belanghouders van Stadlander

Bron: Kijk op Bergen op Zoom dd 15-10-2015