Uw gegevens ophalen

Actie met zonnepanelen slaat goed aan - Huurders haken massaal aan

door Jan van de Kasteele STEENBERGEN - In feite gaf woning­corporatie Stadlander alleen maar de voorzet: sinds begin april biedt Stadlander huurders de mogelijk­heid om zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun woning. De ac­tie slaat aan. Tot nu toe hebben al 431 huurders samen bijna 2.200 zonnepanelen besteld. „We heb­ben bewoners blijkbaar weten te prikkelen met ons aanbod", zegt een tevreden Bert Jansen van Stad­lander.

Huurders betalen voor een set van drie zonnepanelen 5,50 euro aan extra huur per maand. Maar tot verbazing van Stadlander kiezen de meeste huurders die aan de ac­tie meedoen niet voor drie, maar voor zes zonnepanelen. De extra huur bedraagt dan het dubbele, dus elf euro in de maand. „Men­sen die het doen, doen het blijk­baar meteen graag goed", consta­teert Jansen.

Stadlander kwam dit voorjaar met het aanbod aan de huurders om zonnepanelen te plaatsen omdat de woningcorporatie er voor wil zorgen dat de woonlasten beperkt blijven. Immers, als er een ding ze­ker is, is dat het feit dat stroom niet goedkoper zal worden, zegt Jansen.

De nu bestelde zonnepanelen leve­ren volgens Jansen ruim 400.000 kWh op. Tegelijkertijd zorgt de plaatsing van de zonnepanelen er voor dat er minder uitstoot van CO2 is.

Op heel wat huurhuizen zijn in­middels al panelen geplaatst. „Bij­voorbeeld in de Hoogaarsstraat in de stad Tholen. Zeven woningen hebben al panelen, tien woningen krijgen er nog."

Opvallend is dat Steenbergen en Halsteren het goed doen. In totaal 164 huurders haakten hier aan. En dat komt aardig in de richting van de kleine 200 bestellingen uit de stad Bergen op Zoom. „Dat komt met name doordat de huurdersver­eniging in Halsteren actie is gaan voeren om huurders over te halen zonnepanelen te plaatsen, vertelt woordvoerder Jansen.

 

Bron BN DeStem dd 19-07-2012