Uw gegevens ophalen

Nieuws

Overlast hangjongeren bij seniorenflat Bergen op Zoom: burgemeester wil in gesprek met klaagster

BERGEN OP ZOOM - Burgmeester Petter van Bergen op Zoom wil in gesprek met Edith de Waal. De bewoonster van een seniorenflat aan de Plejadenlaan vertelde eerder aan Omroep Brabant hoe jongeren haar appartement bekogelden met eieren. Later ging er een steen door de ruit. Vorige week nog werd De Waal meerdere keren bedreigd. Volgens de gemeente gaat het om een conflict tussen één bewoner en een groep jongeren.

Sloop- en nieuwbouwcarrousel Gageldonk-West draait op volle toeren

BERGEN OP ZOOM - Per 1 januari 2018 wordt het sociaal plan voor de eerste fase van de herstructurering van het gebied Vijverberg-Zuid van kracht. Het gaat in totaal om 133 woningen, waarvan 60 exemplaren in de eerste fase en 73 in de tweede fase. Stadlander heeft de bewoners van de betreffende woningen in 2012 al geïnformeerd over de geplande herstructurering van het gebied in het kader van de stedelijke vernieuwing van Gageldonk-West. Maandag 4 december zijn alle bewoners in het gebied op de hoogte gebracht van de planning en de fasering van het sociaal plan.

Congres over groeiende tweedeling in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Kloven in de samenleving, de huidige Pietendiscussie rakelt het onderwerp weer op. Ook in Bergen op Zoom leven er zorgen over de groeiende tweedeling. Vorig jaar al gaf de gemeenteraad van Bergen op Zoom het college de opdracht een congres te organiseren getiteld ‘Gelijke kansen voor iedereen, geen tweedeling in de stad Bergen op Zoom’. Dat werd afgelopen woensdag gehouden. Op het congres kwamen geen wetenschappelijke theorieën aan de orde, maar mensen uit de praktijk waren de gangmakers. Er was ook geen discussie, wel ruimte om naar elkaars verhalen te luisteren en daarop voort te bouwen.

Rustig aan van de baan op de Bergse Plaat

Rustig aan is van de baan op de Bergse Plaat. Op uitnodiging van de wijkcommissie en stichting Wij(k) kwamen dinsdagmiddag zeventig ouderen samen. Om samen te eten, maar vooral ook om samen te praten en na te denken over meer sociale activiteiten. Onder het motto ‘U vraagt, wij draaien’ konden de deelnemers ook terecht bij medewerkers van Stadlander en WijZijn voor vragen over wonen, welzijn en zorg en hield ook de wijkagent een spreekuur.

Werkzaamheden herinrichting Gageldonk-West zijn op de helft

BERGEN OP ZOOM - Nog niet zo héél lang geleden had Gageldonk-West de twijfelachtige 'eer' om qua leefbaarheid tussen de 40 slechtste wijken van Nederland te staan. De situatie was vergelijkbaar met de Haagse Schilderswijk. Nu, jaren verder, begint de buurt uit dat dal te kruipen. Samen met inwoners zetten Stadlander, de gemeente, bouwpartnet Lithos en begeleiders er de schouders onder en dat begint merkbaar te worden.

Zuidwest Wonen haalt onderdeel digitale woningtoewijzing uit de lucht na signalen over fraude in Eindhoven

BERGEN OP ZOOM/BREDA - In afwachting van een onderzoek naar mogelijke fraude bij digitale toewijzing van woningen heeft Zuidwest Wonen het onderdeel 'eerste reactie' op de site tijdelijk uit de lucht gehaald. Dat is gebeurd naar aanleiding van signalen dat bij de website Wooniezie in de regio Eindhoven trucs zijn uitgehaald om als eerste reageerder sneller aan een huis te komen.