Uw gegevens ophalen

Nieuws

Wat gebeurt er allemaal in de Scheldeflat?

De Scheldeflat in Fort-Zeekant, die ging toch plat? Dat is nog steeds de bedoeling. De voormalige serviceflat stamt uit de jaren ’60 en is sterk verouderd. De woningen voldoen niet meer aan de huidige eisen voor seniorenhuisvesting. Dus gaat de flat op termijn tegen de vlakte. De planvorming voor vernieuwing is nog steeds gaande. Tot die tijd worden de eerste vier woonlagen gebruikt voor tijdelijke huisvesting van 77 één- en twee persoonshuishoudens. Daarnaast biedt de Scheldeflat een thuis aan allerlei sociale initiatieven.

Gastlessen Stadlander deel 2: scholieren bezoeken Bouwbedrijf Krijger

In de bouw zitten ze te springen om vakbekwame mensen. Daarom wilde Aannemersbedrijf Krijger uit Poortvliet graag meewerken aan de gastlessen van Stadlander voor de leerlingen van de Oosterscheldeschool. De kinderen van groep zeven en acht staken in de werkplaats zelf de handen uit de mouwen. Ze mochten een gereedschapskistje timmeren, een muurtje metselen en dakpannen leggen. Ook werd uitgelegd hoe Stadlander en het aannemersbedrijf samenwerken, als een huis vrijkomt voor de verhuur en bij reparaties als er iets kapot gaat. Projectleider Peter Kraamer was blij met het enthousiasme van de leerlingen en had heel wat jong bouwtalent gezien. ,,Ze mogen aangenomen worden.''

Gastlessen op school: Stadlander legt uit wat ze allemaal doet

Hoeveel huizen denk je dat Stadlander verhuurt? Mart de Vries uit groep 7 & 8 van de Oosterscheldeschool in Scherpenisse steekt zijn vinger bijna door het plafond. Zo graag wil hij het antwoord geven: 150! Dat antwoord kan onze gastonderwijzeres Carlijn Jansen niet goed rekenen, helaas. Het zijn er maar liefst 15.000, in heel West-Brabant en op Tholen. Mooier kan het nut van gastlessen op basisscholen niet onder woorden worden gebracht. Stadlander legt uit wat ze allemaal doet en laat meteen ook de praktijk zien, met een excursie door de buurt en een bezoek aan een aannemersbedrijf.

Blik op de bouwplaats van Parkwachter Noord en Zuid

Het is een van de meest in het oog springende nieuwbouwprojecten van Stadlander; de bouw van Parkwachter Noord & Zuid aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. BAM Wonen realiseert 83 zeer energiezuinige nultredenappartementen, verdeeld over twee appartementencomplexen. Nu de ruwbouw grotendeels staat, zijn de bouwers volop bezig met de afwerking. De projectontwikkelaar en vastgoedadviseur van Stadlander nemen maandelijks een kijkje op de bouwplaats om te zien hoe de bouw ervoor staat.

Stadlander realiseert 20 Finch-woningen op Buiten de Veste in Steenbergen

Ze zijn uitzonderlijk duurzaam, flexibel in te richten en te gebruiken en ze zijn helemaal hip onder een jong en divers publiek: Finch-woningen. De locatie Buiten de Veste in Steenbergen krijgt de primeur met de eerste semipermanente sociale huurwoningen in het werkgebied van Stadlander. Nu het bestemmingsplan Buiten de Veste gereed is, start Stadlander met de voorbereidingen voor de realisatie van in totaal 20 Finch-woningen. Deze zijn naar verwachting begin 2019 gereed.

Aanwinst voor Sint-Maartensdijk: natuurlijk spelen in de Julianastraat

Een plek waar je lekker kunt ravotten. Waar nette kleren beter in de kast kunnen blijven hangen. Waar de fantasie komt bovendrijven. En waar kinderen van jong tot oud samen iets moois opbouwen. Dat allemaal is de nieuwe natuurlijke speeltuin in Sint-Maartendijk. Op initiatief van de Dorpstafel Sint-Maartensdijk-Scherpenisse is aan de Koningin Julianastraat een geweldige nieuwe speelplek gerealiseerd. De officiële opening tijdens Koningsdag was meteen een schot in de roos: tientallen kinderen uit Sint-Maartensdijk en omstreken zorgden ervoor dat de wasmachines ’s avonds in heel wat huishoudens overuren draaiden.