Uw gegevens ophalen

Nieuws

‘Ook met 36 graden gaan we gewoon op pad’

36 graden zegt de thermometer. Er staat een licht windje, maar dat kan niet verhullen dat de zon schroeit. Het is heet buiten, een officiële hittegolf. Toch gaan onze gebiedsbeheerders gewoon op pad. Want ondanks de vakantieperiode brengt de warmte juist veel werk met zich mee. “Mensen komen achter hun voordeur vandaan, zitten ’s avonds langer buiten. Dan merken ze dingen op en maken daar melding van. Het moment waarop wij in actie komen”, legt gebiedsbeheerder Jack ten Hove uit.

De Zeekant krijgt een bloemenzee

Een bloemenweide met een picknicktafel. En ruimte voor een moestuin. Die tijdelijke invulling krijgt één van de braakliggende velden tussen de Schimmelpennincklaan en Paulus Buyslaan. Na een oproep in het Boei Bulletin van april hebben zich al meerdere enthousiaste wijkbewoners gemeld om te helpen bij de realisatie. Maar we kunnen altijd meer handjes en ogen gebruiken. Medewerkers van Stadlander en WijZijn gaan daarom deur-aan-deur om nog meer bewoners betrokken te krijgen bij dit project.

Belanghoudersbijeenkomst 2018 bij Stadlander: ‘Stappen gezet richting de huurder’

Terugblikken en vooruitzien. Daar gaat het altijd om tijdens de belanghoudersbijeenkomst van Stadlander, en dat was bij de editie van 2018 niet anders. Stadlander schakelde de belanghouders – vertegenwoordigers van bewonerscommissies en huurdersverenigingen, gemeenteraadsleden en ook een wethouder – nadrukkelijk in tijdens de interactieve bijeenkomst op 27 juni jl.. Discussies aan de hand van vragen, filmpjes en een quiz leidden tot een levendig geheel. “Het is ontzettend belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten en samen de complexe toekomst in te vullen”, luidde de conclusie van Guust Verpaalen, voorzitter van de raad van commissarissen van Stadlander, aan het eind van de boeiende avond.

PERSBERICHT: Gageldonk-West krijgt nieuw woon- en winkelcentrum / Piushof wordt kloppend hart van de wijk

Woningcorporatie Stadlander heeft de bewoners en ondernemers van De Gentiaan en Piushof deze week geïnformeerd over de herontwikkeling van het centrum in Gageldonk-West. Het woon- en winkelcomplex De Gentiaan aan het Piusplein en de Kastanjelaan zullen plaatsmaken voor een compleet nieuw centrum, waar – samen met de Piushof – wonen, ondernemen en ontmoeten samen zullen komen.

Zestig koopwoningen, vijftig huurhuizen en wijkparkje in Sint-Maartensdijk-West

Driehonderd leerlingen scholen Sint-Maartensdijk onder één dak De openbare basisschool De Rieburch en de christelijke bassischool Juliana van Stolberg in Sint-Maartensdijk gaan onder één dak. Het plan is om voor 300 leerlingen één nieuw pand te bouwen, ongeveer op de plek waar nu de christelijke school staat. Dat bleek maandagavond bij de presentatie van de plannen voor Smerdiek-west in Haestinge.

PERSBERICHT: Oplossing voor sanering WSG; Sociale huurwoningen WSG blijven beschikbaar voor doelgroep

Oplossing voor sanering WSG De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een positief besluit genomen over de saneringsaanvraag die WSG in november 2017 heeft ingediend. Door dit besluit blijft het sociale woningbezit behouden voor mensen met een lager inkomen en krijgen de huurders van WSG een andere sociale verhuurder die financieel stabiel is. Voor de sanering is een verwachte saneringssteun van € 554 miljoen nodig, welk bedrag bij tegenvallers kan oplopen tot maximaal € 701 miljoen. Dit bedrag wordt via heffingen uiteindelijk door alle woningcorporaties in Nederland betaald. WSG kwam in 2011 in financiële problemen door aankoop van buitensporig veel grondposities waarvoor leningen zijn aangetrokken. De marktwaarde van de grondposities kelderde vervolgens, wat het financiële probleem verder heeft vergroot.

Fort-Zeekant schrijft verder aan nieuw hoofdstuk: Gemeente Bergen op Zoom en Stadlander presenteren masterplan voor Scheldebalkon

De gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander hebben een akkoord bereikt voor de herontwikkeling van het Scheldebalkon in de wijk Fort-Zeekant. De komende jaren investeren zij in de ruimtelijke structuur, een toekomstbestendig woonaanbod en de sociale samenhang in het gebied tussen de Casper Fagellaan, Jacob Catslaan, Paulus Buyslaan en de IJssellaan.