Uw gegevens ophalen

Nieuws

Hartverwarmende momenten in de Gertrudishof

Voor Prins Nilles III en zijn gevolg was er maandagochtend als vanouds een warm welkom in de Gertrudishof, oftewel d’n Ermenblok. De afscheid nemende nar werd toegezongen door een voor de gelegenheid gevormd gospelkoor. Niet alleen de ouderen in het Bergse hofje vierden vastenavend. Dat deden ook de bewoners van Op te Brugge en de andere voorzieningen voor mensen met een beperking aan de Korenmarkt. Voor bewoners van ouderencomplexen elders in de stad was er door Stadlander taxivervoer geregeld, zodat niemand het leutfeest hoefde te missen. De Prins genoot zichtbaar. ,,Het is elk jaar een voorrecht om ‘ier te zijn.’’

Gastvrijheid in de hofjes

Cor Bakker stond eigenlijk net op het punt om de deur uit te gaan. “Even wat tompoezen brengen naar de mannen van de bouwplaats”, klinkt het. Maar zijn jas en schoenen gaan weer uit. Verse thee, koeken en fruit verschijnen op tafel. Het is tekenend voor de gastvrijheid in Langeweg. Het wijkje ligt ingeklemd tussen de Antwerpsestraatweg, Markiezaatsweg en het spoor. Wie er niet moet zijn, zal er ook niet snel spontaan terecht komen. Dat is jammer, want wie wél de moeite neemt om een van de hofjes te bezoeken, zal al snel getrakteerd worden op veel warmte en gezelligheid.

Beter Bekend wil met BN'er inwoners lokken

De doelstelling van Tholen Beter Bekend is om op termijn vijf procent meer inwoners en vijf procent meer werkgelegenheid te krijgen. De stichting richt zich niet alleen meer op toerisme, maar ook op werken en wonen. Beter Bekend heeft daarom twee nieuwe bestuursleden: Setallander Ko Droogendijk, directeur bij Stadlander, is er om de sector wonen te vertegenwoordigen en Jankees van den Hoek van Reimerswaal accountants is de nieuwe penningmeester.

Piet en Corry Jansen hopen op nieuw geluk in Vestetuin

Zowat vijfenvijftig jaar woonden ze in hun knusse rijtjeshuis in de Koningin Wilhelminastraat in Tholen. Aan die periode komt binnenkort een eind. Piet en Corry Jansen gaan verhuizen, naar Vestetuin. Hemelsbreed is het net honderd meter verderop. En toch is het een wereld van verschil. Aan de vooravond van de verhuizing zijn er vooral gemengde gevoelens. Piet is bang voor de emoties. ,,Als ik hier de deur voorgoed dichttrek, ga ik misschien wel janken.’’

Overlast hangjongeren bij seniorenflat Bergen op Zoom: burgemeester wil in gesprek met klaagster

BERGEN OP ZOOM - Burgmeester Petter van Bergen op Zoom wil in gesprek met Edith de Waal. De bewoonster van een seniorenflat aan de Plejadenlaan vertelde eerder aan Omroep Brabant hoe jongeren haar appartement bekogelden met eieren. Later ging er een steen door de ruit. Vorige week nog werd De Waal meerdere keren bedreigd. Volgens de gemeente gaat het om een conflict tussen één bewoner en een groep jongeren.