Uw gegevens ophalen

Nieuws

Gesprek over toekomst wijkcentra

BERGEN OP ZOOM - Hoe moeten de Bergse wijkhuizen er vanaf 2019 uit komen te zien? Wat voor activiteiten moeten daar plaatsvinden of juist niet? En welke rol kunnen gebruikers en verenigingen daar in vervullen? Daarbij gaat het niet alleen om de wijkhuizen van Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW), maar ook om geprivatiseerde wijkcentra zoals De Moerkens en de De Bergse Plaat. Dat is de inzet van een viertal gesprekken die de gemeente belegt onder de titel 'ontmoeten in de wijk'.

Van niets naar de oplevering van een wind- en waterdichte casowoning in 1 dag

Van niets naar de oplevering van een wind- en waterdichte cascowoning in één dag. Dat kan met de innovatieve nieuwbouwstandaard MorgenWonen van VolkerWessels. Stadlander en VolkerWessels hebben het standaardmodel samen aangepast naar een levensloopbestendige variant. De eerste serie van 28 woningen van deze Stadlander Wonen-voor-Morgen variant worden gerealiseerd aan de Plantaanstraat in Gageldonk-West.

Persbericht - Piusplein krijgt nieuwe supermarkt

Stadlander en de familie Koçak hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een volwaardige eigentijdse supermarkt met ambachtelijke slagerij in het winkelcentrum Piusplein in Gageldonk-West. Als exploitanten van de Akmarkt, de buurtwinkel aan de nabij gelegen Kamperfoeliestraat, kennen mevrouw en meneer Koçak de wijk en haar inwoners goed. Anders dan de huidige buurtwinkel met een bescheiden assortiment, wordt de nieuwe supermarkt een volwaardige eigentijdse super met alles erop en eraan, en gericht op alle bewoners in de wijk.

Woningen en hotel in Katrientje

BERGEN OP ZOOM - 't Katrientje, groot voormalig zorgcomplex in het centrum van Bergen op Zoom, wordt deels omgevormd tot een hotel. In een ander deel van het dichtgetimmerde tehuis komen honderd woningen. Dat staat in een plan waarover zorginstelling tanteLouise onderhandelt met bouwgroep De Nijs-Soffers. Eigenaar Frans Hazen van hotel De Draak aan de Grote Markt, bevestigt dat hij ook de beoogde exploitant van het nieuwe hotel is. Ander onderdeel van het plan is een ondergrondse parkeergarage voor driehonderd auto's.

Persbericht - Sloop 78 appartementen noordzijde Ericalaan en Gentiaanstraat starten tweede week februari

In de tweede week van februari starten de sloopwerkzaamheden van 78 appartementen aan de noordzijde van de Ericalaan en Gentiaanstraat in Bergen op Zoom. De werkzaamheden maken deel uit van de derde fase van de stedelijke vernieuwing in Gageldonk-West. Stadlander verwacht de sloop binnen drie maanden af te ronden. Met de aangrenzende ondernemers aan de Kamperfoeliestraat zijn afspraken gemaakt over de sloopwerkzaamheden.