Uw gegevens ophalen

Koopwoningen: Welke stappen onderneem ik bij het kopen van een huis van Stadlander?

Bedenk wat u wilt. In welke plaats of wijk wilt u wonen? Naar wat voor soort woning bent u op zoek?

Wat kunt u betalen?
De hoogte van uw budget is van verschillende dingen afhankelijk, bijvoorbeeld van de waarde van het huis, van uw inkomen en van eventuele lopende verplichtingen (uitstaande leningen). Een hypotheekadviseur kan u verder helpen met het maken van een persoonlijke calculatie. Stadlander heeft contact met diverse hypotheekadviseurs waarmee prijsafspraken zijn gemaakt. Tevens kan Stadlander u begeleiden in het financiële traject wanneer u gebruik wilt maken van de Starters Renteregeling.

Met of zonder aankoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar kan handig zijn als u voor het eerst een huis koopt, omdat een makelaar over vakkennis beschikt.  

Voor u gaat bieden
U heeft een mooi huis gezien en wilt een bod uitbrengen. Neem de tijd om dit bod goed te overwegen. U heeft als potentiële koper onderzoeksplicht (u moet overal naar vragen). De verkoper heeft meldingsplicht (zij moet eventuele defecten melden).  

Onderhandelen
Bepaal vooraf wat u maximaal kunt betalen voor het huis, en houdt u daar aan! Liggen de bedragen die u en de verkopende partij in het hoofd hebben niet ver uit elkaar, dan komen jullie er waarschijnlijk wel uit.  

Koop en overdracht
Lees het koopcontract goed door en zorg ervoor dat u begrijpt wat er staat voordat u tekent. Als u eenmaal getekend heeft, gaat er een periode in (van minimaal 3 dagen) waarin u zich als koper mag bedenken.