Inloggen Mijn Stadlander

Welkom bij Mijn Stadlander. Mijn Stadlander is gratis en biedt u allerlei voordelen. Zo hoeft u niet meer naar uw vestiging om uw zaken te regelen. Mijn Stadlander is altijd bereikbaar.

Alles staat overzichtelijk bij elkaar; informatie over de huurprijs van uw woning, uw betalingsgegevens en de historie van uw reparatieverzoeken. Heeft u een vraag of wilt u een verzoek indienen? Ook dat kan direct via Mijn Stadlander.

U moet wel eerst inloggen. Vul daarom nu uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heeft u nog geen activeringsgegevens ontvangen of bent u deze kwijtgeraakt? Vraag deze dan aan door middel van het aanvraagformulier. U ontvangt de activeringsgegevens binnen enkele dagen.

* verplichte velden

 

huurtoeslag

De huurtoeslag (voorheen huursubsidie) is een tegemoetkoming van de overheid in de huur. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Dat hangt af van uw huurprijs, inkomen en persoonlijke situatie. De Belastingdienst keert de huurtoeslag uit, net als de zorg- en kinderopvangtoeslag.

 

Maximale huurprijs
Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, mag uw huur niet hoger zijn dan €681,03 per maand (per 1 januari 2013). Voor jongeren onder 23 jaar geldt een maximale huurprijs van €374,44 per maand.

 

Overige voorwaarden huurtoeslag
Op de site van de Belastingdienst leest u precies aan welke voorwaarden u moet voldoen om huurtoeslag te ontvangen. Daar vindt u ook een aanvraagformulier en u kunt er een proefberekening maken. Voor meer informatie kunt u de Belastingdienst bellen via telefoonnummer 0800 - 0543 (gratis).

 

Bekijk ook veelgestelde vragen over huurtoeslag:

 

 

 

Wat is er per 1 januari 2013 gewijzigd?

De Rijksoverheid bezuinigt op de huurtoeslag. Ook huurders van Stadlander hebben er mee te maken. Ze merken de gevolgen van het nieuwe beleid in hun portemonnee. Hieronder leggen wij de belangrijkste veranderingen uit.   

 

De eerste grens: 374,44 euro

Natuurlijk blijft het inkomen van de huurder de belangrijkste toetssteen om de hoogte van de huurtoeslag te bepalen. Dit gebeurt met een formule die voor elke huurder een eigen uitkomst geeft en bepaalt wat het bedrag is dat de huurder minimaal zelf aan huur moet voldoen. Het bedrag wat daarboven uitkomt, komt voor de berekening van de huurtoeslag in aanmerking. Wie huurt tot een bedrag van 374,44 en, op basis van de berekening een lager huurbedrag moet voldoen, houdt recht op een maximale huurtoeslag van 100% tot het bedrag van 374,44. Ook in 2013. Voor deze groep huurders verandert er dus niets. 

 

De tweede grens: 535,91 euro of 574,35 (of te wel aftoppingsgrens)

Deze groep huurders bestaat uit twee personen die samen een huis huren in de categorie tot 535,91 euro of uit drie of meer personen met een huur tot 574,35. Deze groep huurders hebben boven het bedrag van 374,44 recht op een huurtoeslag van 65%.

 

De derde grens: 681,02 euro

Tot deze groep huurders rekenen we huishoudens waarvan een van de leden 65 jaar of ouder is, eenpersoonshuishoudens en huishoudens die vanwege een handicap een aangepaste woning huren en een huurprijs hebben die boven de aftoppingsgrens ligt maar onder de maximale huurgrens van 681,02. De bijdrage hierop is vastgesteld op 40%.   

 

Het inkomen van inwonende kinderen tot 23 jaar blijft in 2013 buiten beschouwing tot een bedrag van 4.627 euro.                                                                           

 

De vermogenstoets

Behalve het inkomen is ook het opgebouwde vermogen een criterium bij het vaststellen van de hoogte van de huurtoeslag. Op details is deze zogeheten vermogenstoets voor 2013 aangepast. De toeslag heffingsvrij vermogen voor minderjarige kinderen is komen te vervallen. Het is dus niet langer mogelijk om een extra bedrag per minderjarig kind bij het heffingsvrij vermogen (box 3) op te tellen.  Het heffingsvrij vermogen in 2013 is vastgesteld op 21.139 euro (als één persoon in het huishouden voor het inkomen zorgt en bij een inkomen van > 19.895). Indien er sprake is van een fiscaal partner bedraagt het heffingsvrije vermogen in totaal 42.278 euro.